Schrijver in opdracht

 Cristian Pielich heeft zich sinds het einde van de vorige eeuw steeds meer toegelegd op het creatieve schrijven. Van gedichten tot proza en van liedteksten tot conferences. Hij schrijft voor cabaretprogramma’s of voor literaire optredens op maat. Vaak staat zijn schrijfwerk in dienst van een zelf uitgevoerd optreden (comedy, cabaret of literair). Meestal zijn dat optredens op maat voor een bedrijf of particulier gezelschap. Ook schrijft Cristian graag voor andere theatermakers of voor commerciële bedrijven, kranten, tijdschriften, websites, televisie of radio.

Pielich is een allround-schrijver. Hij kan goed uit te voeten met satirische en humoristische teksten, maar u kunt hem ook gerust aan het werk zetten voor een mooi gedicht, een treffende liedtekst, een geëngageerde column of een prozaïsch verhaal. Daarbij heeft hij zich steeds gespecialiseerd in kwalitatieve commerciële en zakelijke teksten. Cristian kan zich goed inleven in een thema en er zijn eigen unieke draai aan geven.

Schrijft Cristian Pielich over elk onderwerp?
In principe is elk onderwerp bespreekbaar. Elk thema kan immers middels grappen, gedichten, liedteksten, columns of korte verhalen belicht worden. Maar het kan ook zijn dat u behoefte heeft aan een heldere en wervende commerciële tekst? Of misschien bent u niet tevreden over de huidige tekst van uw website of een ander geschreven stuk. Cristian verbetert graag de kwaliteit van uw teksten zodat u nog beter uw doelgroep bereikt.

Wat voor soort opdrachten heeft Cristian Pielich tot nu toe gedaan?

Een paar voorbeelden van schrijfopdrachten gecombineerd met een optreden:
- Een verrassingsoptreden bij een verjaardag waarbij Cristian zich vooraf liet inspireren door anekdotes alsmede de CV van de jarige. Naar aanleiding daarvan schreef hij een act van 20 minuten bestaande uit grappen, een paar korte gedichten en improvisaties.
- Een verrassingsoptreden bij het afscheid van de werknemer van een bedrijf. N.a.v. informatie en bio van de vertrekkende medewerker schreef Cristian een act van ca 30 minuten bestaande uit conferences en gedichten die hij opvoerde voor haar en haar collega’s.
-  Als stalmeester presenteerde Cristian Pielich de Q-night. Dit was een avond waarbij een groot orkest diverse composities uit verschillende musicals speelde. Ter introductie van elke compositie schreef Cristian een inleiding aan de hand van oneliners en gedichten op maat.

Voorbeelden van schriftelijke opdrachten (zonder optreden) zijn:
- Commerciële en zakelijke teksten voor de websites van onder andere: Get Events en Schildersbedrijf S.J. Schilders
- Diverse teksten en werkzaamheden voor Online Marketingsbedrijf Qonvert
- Diverse teksten en handleidingen voor BTCONSUL, een specialist in organisatieadvies.
-  Ook schrijft Cristian mee aan conferences van gevestigde cabaretiers en stand up comedians.

Hoe vraagt u een schrijfopdracht bij Cristian Pielich aan?
De opdrachtgever legt via een e-mail of telefonisch het volgende zo helder mogelijk uit. Wat is de opdracht? Voor welke doelgroep is het bedoeld? Wanneer dient het af te zijn? Wat is het beschikbare budget voor uitvoering van de opdracht?

Wat kost een schrijfopdracht van Cristian Pielich?
Vanwege de diversiteit aan werkzaamheden is het lastig hier een indicatie van te geven. Een indicatie hangt af van de totale tijdsbesteding die er nodig zal zijn om het schrijfwerk (en eventueel daaraan gekoppeld optreden/presentatie) naar tevredenheid uit te voeren. Het beste is om per mail of telefonisch de opdracht zo nauwkeurig mogelijk te verwoorden. Aan de hand daarvan zal Cristian Pielich een tijdsberekening maken en een voorstel doen voor een totaalbedrag.

Cristian Pielich kijkt uit naar uw opdracht en een prettige samenwerking!